Jump to content

Nova sezona skyblocka


Recommended Posts

Nova sezona skyblocka puštena je 22. aprila i većina stvari će vam biti objašnjena ovdje.


1175887469_Skyblockreklama.thumb.png.a24831f4b94e5e25827d994e7d3eab5f.png.6dcc8f2bf0634b714875065fef251164.png

Kako biste napravili svoje ostrvo potrebno je da ukucate komandu /is create, a komandom /is go se tepeportujete do njega. Da pozovete druga na vaše ostrvo kucate /is team invite *nick*.

U ovoj sezoni skyblocka nema /challenges, itemi koji se ne mogu napraviti dobijaju se otvaranjem vote crateova.

 

RANKING SISTEM:
Kao i svake sezone, i u ovoj sezoni će se nagraditi najbolji igrači sa najvise scorea. Sve što radite može vam donijeti score poene, posebno obratite pažnju na questove i achievemente jer drastično povećavaju score. Komadon /toplist možete vidjeti top listu igrača sa najvišim score-om.

 

NOVAC:
Novac možete dobiti na više načina:

1. Prodajom itema na server sell shopu kome pristupate preko help menia (/help) ili komandom /sell

2. Trgovinom sa igracima preko aukcije (/au)

3. Radeći zadatke/questove (/quests

Da vidite listu igrača sa najviše novca kucate /toplist
 

AUKCIJA:

Aukcija je mjesto gdje možete prodavati i kupovati iteme od drugih igrača. Stvari vezane za aukciju:

/au - pristup aukciji

/ausell *cijena* (dok držite željeni item u ruci) - stavljanje itema na aukciju za unesenu cifru

• Maksimalan broj aukcija po igraču je 10

• U meniju se nalaze chest, preko njega otkazujete aktivne aukcije

• U meniju se takođe nalazi i ljubičasti blok preko koga preuzimate svoju zaradu

QUESTS:

Questovima pristupate preko komande /quests ili preko help menia. Dijele se na daily i weekly. Quest obavljate tako što kliknete na staklo dok traženi item držite u inventary. Svaki quest donosi 12.500 score poena i određenu količinu novca. Questovi su sakriveni, rješavanjem jednog otkrivate drugi. Nakon što uradite quest imate cooldown od 24h za dalje rješavanje.

 

ACHIEVEMENTS:

Achievementima pristupate komandom /achievements ili preko help menia. Svaki achievements donosi 12.500 score poena, ne daju novac i nema cooldown na njima. Sivo staklo predstavlja neuradjeni achievements, dok žuto staklo predstavlja uspješno završen achievement koji možete podijeliti i preuzeti tako što ćete kliknuti levim klikom na njega. Obojeno staklo predstavlja urađeni achievement.

 

CRAZY CRATES:

Ako imate nagradi ključ (provjeravate komandom /key) možete ga iskoristiti otvaranjem crateova komandom /cc. Ključ morate imati u inventaru (da ga preuzmete kucate /key normal/epic/rare). Vote key dobijate glasajući za naš server preko komande /vote i on se ne nalazi u listi na /key.

 

MOBOVI/XP FARME:

Pošto postoje problemi sa spawnovanjem mobova ubačeni su spawneri kao nagrada u weekly questovima. Postoje zombie, spider, skeleton i iron golem spawneri. Svojim spawnerima možete pristupiti preko help menia.

 

BORDER:

Početnički border je 10x10, malo zar ne? Zato odmah prvo proširenje dobijate kroz achievement "Guster"! Igrajući 1h na serveru dobićete achievement koji kada pokupite border će se proširiti na 20x20. Nakon 24h igranja dobijate još jedno proširenje na 30x30 kroz achievement "potencijalni KGB". Ostala proširenja bordera se plaćaju 4750$ preko help menia i proširuju island za po 5 blokova sa svih strana.

 

GENERATOR:

Postoji 5 levela generatora. Početni spawn rate itema možete vidjeti na help meniu. Svaki novi level generatora smanjuje spawn rate cobblestona a povećava ostalih itema. Upgrade generatora košta 4750$. Ako imate aktivne grupu dobijate upgrade generatora u zavisnosti od grupe. VIP dobija #2, ELITE #3, LEGEND #4 i HERO #5 level generatora. Umjesto cobblestone može vam se stvoriti i stone.

 

NETHER:

Pošto je ovo 1.16.5 verzija, i u osnovi je nether update, možete pristupiti normalnom netheru za 1250$ preko help menia (nether portal ne radi). Nether je manjih dimenzija, 1025x1025, ali se nekada automatski resetuje i ubacuje novi seed. Aukcija ne radi i nema PvPa. Iz nethera nećete biti izbačeni tokom redovnog restarta servera i ako izađete sa servera. Mobovi u netheru se spawnaju i ne možete pokupiti lavu.

 

GRUPE:

Aktivne grupe koje kupujete pravim novcem će vam olakšati igru. Da vidite cijenu i nagradu koja dolazi njihom kupovinom možete preko ovog linka https://kgb-minecraft.info/opis-grupa.php .

 

I JOŠ NEKE SITNICE:

• AFK fish farme ne funkcionišu

• AFK kick je nakon 1h AFK-a

• Ako ste se zeznuli i lavu slučajno pretvorili u obisidian, možete nazat dobiti lavu desnim klik na obsidian sa praznom kofom

 

 

 NAPOMENA: Može doći do izmjena ove teme.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...