Jump to content

Recommended Posts

 

End svet...  Mesto gde se nalazi biće koje je vekovima bilo mit među ljudima, zmaj. Da li želite da krenete u pohod na njega? Pročitajte sledeća uputstva, savete i zanimljivosti zarad što uspešnije avanture!

Kako otići u End?
U svetu ne postoje stronghold-i i end portali. U End se ide preko /help. Da biste otišli potrebno vam je 12 ender eye. Kada otvorite /help meni, kliknite na ender eye koji je u gornjem desnom uglu. 

Otišao sam u End i stvorio sam se na lebdećem brodu, gde sada?
Kada dodjete u End, mostićem idite do prve kule i zatim siđite dole. Mala napomenanemojte skočiti u End portal na brodu zato što će vas on spawn u Pakao.

Primetili ste nešto? Nema zmaja? Kako do njega?
Zmaj se takođe spawn preko /help menija i za to vam je potreban poseban token i 4 end crystala. Token se dobija ubijanjem wither skeletona i ghastova. Kada dobijete token ispisaće vam poruku u chat-u. Takođe na /help meniju će vam pisati da imate token ako mišem pređete preko zmajeve glave.

Spawn ste zmaja, šta dalje?
Prvo, čim zmaj krene svoje oživljavanje, bežite što dalje od kula na kojima se nalaze kristali pošto će vas oni ubiti. Kada se završi ceremonija oživljavanja i kada svaki kristal pukne (to možete videti po pulsiranju kristala tj partikle koji se nalaze oko kula), krećete da rušite kristale. Oni se ne mogu srušiti sa bow-om. Koristite perle da biste dosli do vrha kule na kojoj se nalazi kristal. Oko samog kristala se nalazi staklo koje rusite, a potom i sam kristal. Pazite, u blizini kristala imate razne efekte koji će vam malo otežati rušenje istih. Napomena: Zmaj neće moći da se spawn ako ima više od 5 igrača u endu!

Kako da znam ko je na glavom ostrvu?
Ako imate token za zmaja, moći ćete da proverite ko je na ostrvu. Za to, shift + levi klik na zmajevu glavu (/help meni).

Svetlucam, kakav je ovo efekat?
Ako srušite kristal, dobijate raketicu koju nosite do topa i Oca Makarija. Desnim klikom predajete Makariju raketicu i tada dobijate određeni efekat. Kada top proradi, skida zmaju nešto health-a (do 50% ukupnog health-a) i količina štete zavisi od broja igrača u Endu, o tome ćemo malo kasnije. 

2021-01-10_12_24_43.thumb.png.ac4bf426fb40bb453eb821864532d23c.png

 

Postoji još jedna zanimljivost. Ako umrete, imate drugu šansu da se vratite i da nastavite sa ubijanjem zmaja. Kada oživite, bićete na brodu i možete nastaviti igru. Nakon druge smrti ne možete se vratiti u End svet dok se ne ubije zmaj. 

~Zmaj~

Hmm… Zašto zmaj nema uvek isto health-a?
Njegov health zavisi od broja igraca koji se nalaze u Endu. U zavisnosti od broja igrača (maksimalno pet) zmaj može imati od 1125HP do 5625HP. 

Šta je ovo ljubičasto? Zašto sam ovako brzo umro?
Zmaj je custom i nije isti kao na singleplayeru što znači da nema iste skillove. Dok leti baca raketice koje treba da izbegavate. Takođe, postoji i tzv. Zmajev dah koji zmaj baca na zemlju. To postoji i na običnom zmaju, ali čuvajte se ovaj je malo jači. :)

Nešto je puklo? Kakva je ovo eksplozija?
Beži što dalje, spašavaj glavu! Još jedan od zmajevih skillova. Kada udarite zmaja postoji šansa da aktivirate eksploziju. Dobićete obaveštenje, koje će vam biti ispisano na ekranu i u chat-u, da je aktivirana. Imate 15 sekundi da bežite. Obaveštenje ide na 15 sekundi i na 5 sekundi od eksplozije. 

I naravno, nagrade za naše junake koji su uspeli da ubiju zmaja!
Glavna nagrada je novčana i uz nju postoji šansa (15%) da se dobije 2400 claim blokova! Naravno, ovu nagradu dobija igrač koji se najviše trudio i koji je najviše zaslužan za ubijanje zmaja. Kada igrač dobije claim blokove, tada se i granica End sveta proširuje. Takođe i ostali dobijaju novčanu nagradu, ali je ona manja. Svaki igrač koji je učestvovao moze da dobije posebne Dragonborn's iteme i za to postoji 15% šanse. Ti itemi uključuju armor (dobijate po deo armora, ne ceo), sword i bow i može se dobiti samo jedan item po igraču.

Ubili smo zmaja, kako sada doći do elytre i End city-a?
 Kada ubijete zmaja ispisaće vam obaveštenje u chat-u da ćete biti teleportovani. Teleport će se desiti za 60 sekundi od ispisane poruke, budite strpljivi. Igrač koji uništi makar jedan kristal i odradi damage na zmaju dobiće teleport. U suprotnom, ostaće na glavnom ostrvu.

Napokon… Elytra… Shulkeri… Šta me je ubilo?!
U delu End sveta gde se nalaze elytre i sve ostalo što ide uz njih, padaju meteori. Kakvi sad meteori? Oni su tu da vam malo otežaju igru i učine da potraga za elytrom bude zanimljivija. Možete ga videti, ali takođe i čuti dok pada. Kada vas pogodi baciće vas u vazduh i da ne bi umrli nosite blast protection armor.

Savet jedan: neka vam budu uključeni particles. Po mogućnosti i zvuk, ako odete u drugi deo End
sveta. Particles ako su vam isključeni nećete videti neke stvari i lako ćete umreti.

 

Srećno!

  • Like 7
Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...