Jump to content
TheButterBaby

Xp vrednosti

Recommended Posts

Moze li neki Admin odgovoriti na ovu temu, jer meni sada stvarno nije jasno kako se odreduje koliko ce koji igrac dobiti XP-a nakon sto ubije nekog mob-a. Proveo sam malo vremena praveci ovu tabelu i belezeci svoje vrednosti koje sam pronasao, ali nakon price sa ostalim igracima ispostavilo se da ne dobijamo istu kolicinu XP-a, naravno ovo i nije toliko iznenadjenje jer sto veci level to manje XP-a (Zar ne?). Ali problem nastaje kada uporedim moj Axes level i moj Swords level. Axes sam presao 4/5 a Swords 2/5 i za oba dobijam istu kolicinu XP-a po svakom mobu. Ne znam da li je ovo namenjeno, ali ne deluje tako. Ako moze neki Admin da pojasni malo ovo. Ispod je slika tabele sa vrednostima, neke vrednosti su iste kod drugih igraca (Uglavnom ove koje daju manje XP-a), ali problem nastaje kod Blaze, Witch, Enderman i Wither Skeleton gde od razlicitih igraca dobijam razlicite vrednosti.

image.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zaboravih napisati gore, jer mi je @Artur nagovestio da se xp scale-uje sa damage, da dok sam ubijamo mobove koristio sam Strenght 3 kao i Sharpness 5 oruzija. Tako da je damage bio maksimiziran i svi mobovi su bili ubijeni iz jednog udara (Sem Withera naravno).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sword ima jaci dmg od axes

Max axes je 1500

Max sword je 1000

Xp varira od mob hp-a tj sto vise udarca to vise xp. Str III je isto kao str II. 

Pored toga moras da obratis paznju i na bleed (sword) i crit (axes) efekat koji ti povecava dmg. Pored toga dobijas veci xp.

Pored toga sto si veci hh level imas vise sanse za 2x, 3x, 4x bonus xp.

Share this post


Link to post
Share on other sites

To da Sword ima jaci dmg od axes nisam znao. Ako xp varira od mob hp-a zasto onda Iron Golem daje samo 10xp po 1 kill-u? (Mob koji ima najvise HP (100), a da je non-boss Mob)). Sa Swords je svaki mob ubijen iz jednog udarca kao sto sam naveo gore, dakle za bleed efekat nije bilo mesta, sto se tice axes, ako bih dobio Crit samo bih ubio jos par puta da utvrdim tacnu vrednost jer sam i ja primetio da Crit daje vise XP. Taj bonus xp nisam primetio, niti sam znao da postoji. Hvala na odgovoru svakako testiracu ovo jos par dana pa cu verovatno okaciti poslednji odgovor na ovu temu.

 

Edit: Zaboravio sam da je mac imao Riftslayer, da li je to mozda imalo nekakvog efekta pri ubijanju. Tipa da daje vise ili manje xp-a nego da sam ih ubio bez Riftslayer-a?

Edited by TheButterBaby

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...