Jump to content
Lt_Hammerman

PRAVILA Prison servera

Recommended Posts

1) Rušenje gameplay-a organizovanjem ili pomaganjem organizovanja pobune. ( Ako ste guard )

Guardi nemaju pravo da potpomažu zatvorenike u organizovanju pobune, da im daju besplatno jezgra, kristale, fragmente i papire kako bi im oni organizovali pobunu.

*** Primer onoga što NIJE DOZVOLJENO ***

Guard Pera ima papir. Peri su potrebne pare, te se on obratio svom prijatelju zatvoreniku, Žiki, da mu aktivira pobunu. Pera daje papir Žiki uz dogovor da zatvorenici ne pokušavaju da prošire pobunu. Pera dobija maksimalnu cifru novca i deli je sa Žikom.

Kazna za kršenje ovog pravila je BAN do 14 dana uz KICK IZ GUARDA. *

2) Rušenje gameplay-a pomaganjem u pobuni suprotničkoj strani. ( Ako ste guard )

U ovo spadaju:

- Davanje free kill-ova;
- Ubijanje saigrača stražara;

- Odavanje strategija, pozicija i lokacija dogovorenih planova iz stražarskog TeamChat-a zatvorenicima; ( Ovo važi i za zatvorenike, ni oni ne smeju odavati stražarima svoje planove! Više o tome u sledećem pravilu.  )
- Svaki dogovor između stražara i zatvorenika koji je vezan za pobunu.

... kao i svi drugi kreativni načini da ometate svoje saigrače na pobuni u izvršavanju svog posla. Od stražara se očekuje timski rad i saradnja protiv zatvorenika, tzv. "izdajnici" nisu poželjni!

Kazna za kršenje ovog pravila je BAN do 14 dana uz KICK IZ GUARDA. *

3) Rušenje gameplay-a pomaganjem u pobuni guard-u. ( Ako ste zatvorenik )

NAPOMENA: GLEDAJTE KADA GUARD DOLAZI, IZGOVORE POPUT "NISAM VIDEO GUARDA A DOBIO SAM KAZNU" NEĆEMO UVAŽAVATI, ZATO GLEDAJTE OKO SEBE PRE NEGO ŠTO ZAPOČNETE TUČU SA OSTALIM ZATVORENICIMA NA MESTU GDE GUARD MOŽE DA PROĐE!!!

Ovo pravilo verovatno izaziva najviše nedoumica.

Naime, zabranjeno je udaranje svog saigrača, zatvorenika, ukoliko guard IDE DA GASI BLOK, sa nekoliko izuzetaka:

- Ako OP zatvorenik napada cloth zatvorenika pored stražara. ( Cloth-ovi uglavnom samo smetaju, zato niko neće kriviti OP zatvorenika ako ubije nekog ko mu samo smeta da napada stražara. Za ovo se jedino dobija kazna u ekstremnim slučajevima, npr. OP zatvorenik ubija cloth-ove kako bi guard ugasio blok i slično. U ovim situacijama aktivan moderator procenjuje da li je to za kaznu.  )
- Ako je očigledno da cloth zatvorenik smeta drugom cloth zatvoreniku. ( Npr. ako I5 cloth, sa sve svojim efektima, ubije nekog B1 cloth-a koji jedva da zna gde se nalazi i ni malo ne pomaže toku pobune. Za ovo se jedino dobija kazna u ekstremnim slučajevima, npr. cloth zatvorenik ubija cloth-ove kako bi guard ugasio blok i slično. U ovim situacijama aktivan moderator procenjuje da li je to za kaznu. )
- Ako zatvorenici nisu primetili guard-a da dolazi. ( VEOMA VAŽNO UPOZORENJE, ovde je na aktivnom moderatoru da proceni da li je ovo za kaznu ili ne, izgovori poput "nisam video guarda a dobio sam ban" NEĆE BITI TOLERISANI )

U ovo pravilo spada i odavanje strategija, pozicija i lokacija dogovorenih planova iz zatvoreničkog TeamChat-a stražarima, kao i svaki dogovor između stražara i zatvorenika vezan za pobunu.

Takođe je kažnjivo i ubijati svoje saigrače pored guarda u toku perioda predviđenog za širenje pobune, jer tako ometate svoje saigrače.

Ukoliko stražar ne ide da gasi blok, već se vraća sa gašenja bloka u guard blok, ili se samo pvp-a sa zatvorenicima blizu guard bloka, ili samo stoji u guard bloku a zatvorenici se tuku ispred itd, zatvorenici koji se tuku NEĆE DOBITI KAZNU. ( Čitaj sledeći red !!! )

Zatvorenicima NIJE DOZVOLJENO da pomažu guard-u u ubijanju nekog specifičnog zatvorenika.

*** Nekoliko primera ***

1. Pera je guard. Pera se nalazi u Guard bloku, gledajući zatvorenike kako se biju ispred. Zatvorenici NEĆE dobiti kaznu jer Pera nije krenuo da gasi blok.

2. Opet imamo Peru, koji je ovaj put stavio lisice Žiki ispred Guard bloka, u pokušaju da ga ubije, dok mu Mika, zatvorenik, pomaže u ubijanju Žike. U ovom slučaju Mika će biti kažnjen.

3. Pera je upravo pokušao da ugasi A blok. Nije uspeo, i sada se vraća u Guard blok kako bi spasao živu glavu od zatvorenika. Ulazi u kućicu pored puta, u nadi da će se sakriti. Mika misli da je Pera pobegao u guard blok, te napada Žiku, koji se nalazi pored njega, ne znajući da se Pera nalazi samo par blokova pored. ( I da je znao, situacija je ista, jer Pera ne gasi blok, već se vraća sa gašenja ) U ovom slučaju NIKO NEĆE DOBITI KAZNU, jer Pera više nije bio pretnja po pobunu već se samo izubijan pokušavao vratiti u Guard blok.

Kazna za kršenje ovog pravila je BAN od 3 dana i preko, kao i TRAJAN BAN sa prison servera ukoliko se kažnjeni ne opameti. *

4) Guard ne sme da izlazi bez armora iz Guard bloka ili da njegov armor ne sadrži Protection IV, Unbreaking III enchant.

Ovde je sve prilično jasno. Na svim pobunama, vanrednim ili redovnim, nebitno je, stražar mora da nosi Protection IV Unbreaking III armor, ukoliko bude nosio neki drugi armor biće kažnjen.

Kazna za kršenje ovog pravila je WARN, ukoliko se kažnjeni ne opameti i ponovi prekršaj sledi MOMENTALNI KICK IZ GUARDA. *

* Moderatori ( i ostali Staff Memberi ) imaju pravo da daju drugačije kazne u naglašenim okvirima u zavisnosti od slučaja do slučaja. Takođe od njihove slobodne procene zavisi i to da li će neko uopšte dobiti kaznu ili ne.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

04.09.2019.

Od sada je prva kazna za kršenje 3. pravila WARN, s tim da ukoliko ste imali ranije warn, ma koliko to davno bilo, odmah dobijate BAN od 3 dana i preko ukoliko nastavite da ponavljate prekršaj.

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

03.11.2019.

Dodato novo pravilo:

5) U zavisnosti od ranka guardi u 6 redovnih pobuna moraju da ugase određen broj blokova.

U zavisnosti od ranka guardi moraju da gase određen broj blokova na 3 dana. Veći rank - više blokova!

GUARD1 & GUARD2 - 1 blok u 6 redovnih pobuna;
GUARD3 & GUARD4 - 2 bloka u 6 redovnih pobuna.

Kazna za kršenje ovog pravila je WARN, ukoliko se kažnjeni ne opameti sledi MOMENTALNI KICK IZ GUARDA.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

07.11.2019.

Ispravljeno 4. pravilo: od sada stražari moraju na svim pobunama da nose Protection IV Unbreaking III armor, nebitno je da li je u pitanju vanredna ili redovna pobuna.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...