Jump to content
Lt_Hammerman

Kako početi SkyBlock server

Recommended Posts

Na SkyBlock serveru preživljavate na malom ostrvu, radeći razne izazove ( challenges ) koji vam pomažu da napredujete kroz igru. Ovde možete videti sve informacije o SkyBlock-u.

[ - Neke osnovne komande:

/is - Kreirate svoje ostrvo. Kasnije će vam ova komanda služiti da se teleportujete do svog ostrva, kao /is go komanda.
/is team leave - Napuštate ostrvo.
/is delete - Brišete svoje ostrvo.
/is team - Da vidite članove tima svog ostrva, tj. sa kim ste sve na ostrvu.
/is top - Da vidite 10 najboljih ostrva po island levelu.
/is warps - Da vidite dostupne island warpove.
/spawn - Odlazite do spawn ostrva. ( Ova komanda je ista kao na drugim serverima, nema razlike )
/is challenges - Otvarate meni sa izazovima.
/shop - Ovde možete prodavati i kupovati stvari. ( Na zahtev igrača smo u shop dodali dosta novih stvari kojih nije bilo prošle sezone! )
/is expel <nick> - Da uklonite nepoželjnog posetioca sa ostrva.
/is kick <nick> - Da izbacite člana svog islanda sa ostrva.
/is ban <nick> - Banujete igrača sa svog ostrva. Ban skidate komandom /is unban.
/is banlist - Da vidite ko je trenutno banovan sa vašeg islanda.
/ignore <nick> - Da ne vidite poruke koje neki igrač piše u chatu. Istom komandom skidate ignore..
/is settings - Podešavate permisije za članove svog ostrva ( koji šta može, odnosno ne može da radi ). Samo leader ostrva može menjati podešavanja ostrva.
/is team coop <nick> - Dodajete privremeno igrača na svoj island. Ovaj status mu skidate komandom /is team uncoop <nick>.
/is team promote <nick> - Unapređujete člana svog islanda na viši rank.
/is team demote <nick> - Skidate rank već promotovanom članu svog islanda za 1.
/is info - Da vidite informacije o svom islandu.
/is level - Da vidite island level svog ostrva. Možete videti i tuđi island level komandom /is level <nick>.
/is biomes - Da promenite biom svog ostrva. Ovu komandu ima samo island leader.

[ - Kako dodati nekog na ostrvo & Informacije o island team-u

Igrače pozivate na svoje ostrvo komandom /is team invite <nick>, nakon što on, naravno, mora da potvrdi da želi da bude dodat na vaše ostrvo ( /is team accept ) ili da odbije ( /is team reject ). Naravno, morate napustiti trenutno ostrvo ( /is team leave ) ako želite da uđete na nečije drugo ostrvo.

Svako ostrvo ima svog leadera. Taj leader je igrač koji je napravio ostrvo, pa on je posle dodao ostale članove na island. Ukoliko on želi da da tog leadera nekom drugom treba da kuca /is setowner <nick>. Takođe postoji više rankova na islandu. Komandom /is team promote <nick> leader unapređuje člana svog islanda na Sub-Ownera, najviši rank posle leadera. Leader permisije članova, kao i coop-ovanih i trust-ovanih igrača može podešavati komandom /is settings.

[ - Cobblestone generator.

Da vidite sliku cobblestone generatora kliknite ovde.

Što jaču donatorsku grupu imate, kopanjem cobblestone-a u generatoru imate veću šansu da vam se umesto cobblestone-a pojavi neka ruda ( coal, iron, gold, diamond, emerald ). Preko island panela ( /i ) možete unaprediti generator novcem kako bi vam davao više ruda.

[ - Povećan je spawn rate mobova, što znači da se mobovi sada brže spawnuju.

[ - Dodati novi izazovi ( challenges ), uključujući i izazove vezane za 1.15 verziju, a i neki od izazova što koje su igrači predložili. /challenges

[ - Island warp.

Kako biste postavili svoj island warp, postavljate znak gde će u gornjem delu biti [WELCOME]. Do određenog warpa se teleportujete komandom /is warp <warp>. Vaš island level mora biti minimum 50 kako biste napravili island warp.

[ - Reset ostrva.

Ukoliko želite da resetujete svoje ostrvo i da ponovo igrate od nule, možete to uraditi komandom /is reset. Imajte u vidu da vam je broj koliko puta možete da resetujete ostrvo ograničen ( 5 ).

Zabranjeno je prenositi iteme ( posebno zemlju ) sa starog ostrva na novo. Ako želite da resetujete ostrvo morate ponovo krenuti od nule.

[ - Limiti.

Zbog stvaranja lag-a na serveru postoje limiti na neke iteme, tj. ograničenja koliko određenih itema/stvorenja možete imati na svom islandu:

  • Villager: 200
  • Pig / Cow / Chicken / Mushroom Cow: 25
  • Rabbit: 20
  • Sheep: 30
  • Hopper: 75

In game limite možete videti komandom /is limits.

* Sve mašine za koje vidimo da prave lag, probleme ili na bilo koji način oštećuju server biće uklonjene, a igračima sledi moguća kazna! Prvo isprobajte mašinu u manjem formatu, van servera, uverite se da ne pravi lag, fps drop, da ne ometa nikog oko vas, pa onda gradite na serveru. Server neće nadoknaditi iteme ukoliko mašina bude nasilno uklonjena.

* Trgovina zemljom između igrača je strogo zabranjena i kažnjava se! Zemlja nije item koji je predviđen za trgovinu među igračima.

* Staff Memberi nisu u obavezi da vam prave razne farme, generatore i slično, i traženje od njih da to urade može rezultovati kaznom za vas!

Sve svoje predloge vezane za SkyBlock stavljajte u SkyBlock deo foruma.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...