Jump to content

kachamak90

Members
 • Content Count

  63
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 Positive reputation

4 Followers

About kachamak90

 • Rank
  Regular Member

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. kachamak90

  Reset

  Pa nije bas nestrpljenje u pitanju. Ja evo nstavljam da igram aktivno, iako sam vecinu vremena. Ne smeta mi nemanje igraca, iako trgovina kao takva zbog toga ne postoji. Ali ima dosta stvari koje ne funkcionisu prosto, jer server nema odrzavanje. Cekao sam mesec dana da Dushanbe7 mozda udje, ne bi li mi reesio problem claimova koji se preklapaju, da bih se na kraju prosto odselio od regiona koji sam zidao od prethodnog reseta... Drugo, Dusan je takodje napravio gomilu sitnih izmena, iz nekih razloga koji vise sigurno nisu validni. Na primer, hobotnice se spawn jednom u nikada, tako da je crna boja nemoguca za imati, samim tim i zidati "crnim" blokovima. Gomila nekih sitnih menjanja koja traze stelovanje, ali prosto, niko se ne bavi serverom i zbog toga se i ugasio. Mehanike su promenjene na 1.14, dosao je 1.15 i sve se pobrckalo. Nema podrske i drugi admini i modovi ne mogu nista da pomognu. Svelo se prosto na pitanje odrzavanja servera...
 2. Cisto posto nisam obrazlozio, a primetio sta je. Unutar mog claima je i Tasin claim. On je prestao da igra (bratanac) i skinuo region. Ja zauzeo. Posle par meseci neaktivnost, tu je njegov region. Ako je moguce ukloniti ga...
 3. Modreq nema trenutno, a ja imam claim unutar claima. Claim od Tasa je ostao unutar mog claima, nekako. I nema nikoga danima da to klikne. Ljudi, i ja radim duple poslove, ali ako zaista niste aktivni, dajte bre nekome da makar odrzava server.
 4. Ako ima nekoga, meni kaze da ne mogu da promenim granice claim-a jer se preklapa sa drugim claimom. Sve bi bilo ok da ne pokusavam da ga smanjim ka unutra. Pre nego sto sam pisao ovde, svakako sam stapom isklikao svuda, ne bih li zapavo nasao da je neko uz mene.
 5. kachamak90

  Reset

  @Geki Ja ne mislim da je staff los, samo da je dosta nekog sitnog posla, koji bi redovno trebalo da se izvodi na odrzavanju, kako bi server zadrzao dinamiku. Svi mi dodjemo i klikamo, admini moraju i da rade nesto mimo MC. Svi imamo obaveze i zivote. Samo ako ne moze da se izbalansira vreme, mozda i volja da se dalje ulaze neka kolicina vremena u servere, mozda moze i da se razmisli o ispomoci sa strane ili pronalazenju entuzijasta koji bi pomogli. KGB je jos uvek nadaleko najdinamicniji i najbolji MC server sto se regiona tice i "domaceg" trzista. Probaj negde drugde da te cuju za bilo sta, pa ce ti biti jasno. Samo ja kao i uvek imam nesto za reci, jer je meni lako da kazem kada ne moram to da izvedem posle U ovom slucaju, samo bih transparentnost o stanju na survival, bas zbog natpisa da je gotovo, nema dalje sezona.... Uskoro ce Nova godina, pa ce verovatno i tu nesto da se desi. A do tada, ko zeli da klika sa rizikom da mu uskoro sve bude obrisano, samo napred. Ja cu nastaviti, posto nije da imam cilj, samo bi bilo dosta vise motivacije da nema neizvesnosti.
 6. kachamak90

  Reset

  Znam da je dosadilo da se pita 100 puta isto pitanje, ali moze li neka informacija o statusu i planu za survival server? Rado bih klikao, uplatio grupu i zidao. Nije da ima poente sem razonode i ubijanja vrmena, ali opet, igraci su kao u limbu. Nakon ulozenog vremena, dana igranja, igrac ocekuje da uziva u tome sta je uradio. Ukoliko bih ulozio 50h online u narednih mesec, dva, veoma bi bilo neprijatno da se server resetuje i obrise sve. Sa druge strane, verujem da nisam jedini koji je neaktivan JER ceka reset ili makar razresenje situacije na survival serveru. Natpis sa strane "kraj sezone" je jos vise deprimirajuc, naglasavajuci da se ne nadamo nekom aktivnom odrzavanju i radu na poboljsanju igre ili resavanju problema. Moze li se dobiti makar neka smernica? Znacilo bi da se kaze "server je takav kakav je i radice tako jos minimum 6 meseci". Pa igraci znaju na cemu su. Ovako je sve nekako na pola. Nadam se da ce biti neko razresenje, makar u vidu informacije. Rado bih pozvao osobe koje znam i nastavili da klikamo nakon perioda neaktivnosti.
 7. kachamak90

  Reset

  Kad bude, nasa deca ce imati decu. Stvarno, ima li ikakav info? Da se zna makar postoji li kao ideja negde kod admina.
 8. kachamak90

  Reset

  Zima, pa dolazi vreme za klikanje Ponadah se reset kada sam usao i sve novo. Ali iznenadilo me je da ima i stari svet. Kao, ok da su svaki za sebe iz nekog razloga, ali to da mogu da se i predmeti prenose... Rece mi neko da je lag bio prepreka, ali opet, nekako je bzvz, nit cist pocetak, nit staro. A opet, svi na novom svetu, a stari smrdi tako u etar... Da je reset bre, pa da makar krenemo nanovo kada se mora Evo, cekam update, pa kad bude, da se pridruzim. Predlozi bi bili da je svet mali, makar i 5x5k, pa neka bude gungula, lomatanje i klanica opsta za resurse, unakazen svet, ali laksi zbog laga po server. A opet, ludje. Kazem ja koji ne bih da sretnem igraca sem u trade i chat. Opet, to je blize survival nego totalna pustos od servera. Ali tepom kako ide, cenim da se vidimo na sledece leto
 9. kachamak90

  Reset

  Mislim da ova podela servera na delove bas nije funkcionalna... Nemas nista, ali jos imas sve.... Daj to od pocetka, lepo reset pa opet da se patimo! Pocela zima, kisa, dajte, kompletirajte nam dane! @chiefstefke Izvini, nisam znao da nisi imao trust, a mene nema eonima XD
 10. Pitanje u vezi famoznog enda. Napokon nadjoh elitru, sve sredih, poleteh u endu (ne glavno ostrvo, nakon ubijanja zmaja sam lutao) i leteo sam sto vise, bio sam preko 400 blokova, leteci ka 500, kako bih imao lep i gladak spust, kada se samo prekinulo letenje na 500 visine i maltene kao cigla, pao i umro. Pad nije bio padanje, bio je teleport u pod, ali na tacnim coord kde sam bio. Samo se Y vrednost pretvorila sa 500 u 60 (pod) za 1sec. Da sam padao, to bi bas trajalo. Nit sam mogao vatromet da kliknem nit upalim ponovo glide za tu 1 sekundu teleporta. Posto je proces mucan i end lisen elitri, samo da znam, posto sam je izgubio nakon celih 2min leta. Imsa li limit visine?
 11. Pa moze i da se smanji cena claima, isti je efekat. A ne znam sta je OP, kada su sve cene izmisljene. Neko moze da stavi 10.000$ za neki item i 10$, pa sta prodje. Kupac ce oceniti koliko mu se isplati vremenski da to kupi. Ne razumem ako su rekli da je OP za bilo sta sem za claim... A jos je rano da bi iko imao dosta claima, tako da je i to poredjenje.... Ja nailazim na problem da pored chestroom, ako zelim neku farmu i stalu, nemam izbora sem da se ukopavam ili zidam u nebo.
 12. Pozdrav, Na veliko nezadovoljstvo, iskusio sam prodaju dmd za 1/4 cene koja je bila na pocetku servera, od 400$ za dmd blok. Moj predlog bi bio da se cena vrati u pocetno, originalno stanje, jer jedini relevantan odnos vrednosti je vrednost dijamanata VS claim blok-a. Dijamanti su dovoljno redak resurs i tesko se sticu, sto daje prirodan tempo rastu claim-a igraca. Dok nabavi dijamante da dokupi svoje zemljiste, ima vremena da ga paralelno i izgradi. Makar je to bio slucaj sa cenom do 400$ za blok dmd. Za nekoga ko zida, 100x100 claim je relativno mali, jer zamak koj izgleda impozantno veoma lako zidinama i jednom kulom zauzme tu povrsinu. Sa trenutnim stanjem, da bih mogao da sazidam taj zamak 100x100, bez claim-a koj kapa provodeci vreme online, potrebno je da iskopam 3240 dijamanata iliti 50 stakova. To su dva puna inventara skoro poredjeno sa 810 dijamanata sa pocetka iliti 12.5 stakova dmd bloka. Vrednost vremena koje se ulozi u sticanje dijamanata nasuprot kolicine claim-a koj moze da se kupi od toga je zaista veoma mala... A ako neko misli da ja preterujem i 100x100 je megalomanski claim i da ce igraci lako dobijati velike povrsine, tu na snagu stupa eksponencijalni rast, gde bi bilo potrebno da se claim 100x100 poveca samo 1 blok po dijagonali, da se kupi cak 200 claim blokova. 400 za 2 bloka siru dijagonalu itd... Mislim da bi bilo pozeljno, zarad igraca koji planiraju da im je cilj igre zidanje u vanila svetu, vratiti vrednost dmd bloka. Srecno kopanje!
 13. 1. Kachamak90 2. MelonSquad 3. Kachamak90
×
×
 • Create New...