Jump to content
Uloguj se da pratis ovo  
dushanbe7

PvE Pravilnik/ INFO

Recommended Posts

Sa obzirom da se server dosta promenio u poslednjih par godina, ovde vam postavljam pravila koja se vec neko vreme koriste u praksi kao i neke osnove ponašanja na PvE serveru.

Da, postoje pravila i na našem sajtu, ali iskoristićemo forum da neke stvari malo pojasnimo. 

 

*Neka generalna pravila*

-Nije dozvoljeno da ubijate igrače u W8 svetu osim u PvP areni, pazite od koga prihvatate /tpa, ukoliko vas i neko ubije na prevaru momentalno napravite što više slika kako biste dokazali šta se desilo. 

-Razni Glitch-evi nisu dozvoljeni, poput penjanja na vrh Nether sveta itd. Da je predviđeno za igrače ne biste morali da glitch-ujete.

-Ukoliko razmenjujete item-e sa drugim igračem koristite /trade <nick>, jer ukoliko dođe do prevare sami ste krivi i server neće nadoknaditi item-e.

-Prevare nisu dozvoljene na PvE serveru, pogotovo prevare poput postavljanja lažnog /fly papira, lažnog epic key-a itd. na aukciju, trade itd. Sa druge strane ukoliko međusobno prebacujete item-e po principu drop-a, a drugi igrač vas prevari u smislu da ste vi vas item drop-ali, a on nije... u tom slučaju ste sami odgovorni i server neće nadoknaditi izgubljeno, imate /trade <nick> za te stvari. 

-Nije dozvoljeno ometati druge igrače u njihovom regionu, ovde se konkretno misli na namerno nabijanje u igrača kako mu ne bi dozvolili da gradi, igra itd. takođe zloupotreba komande /d, jedno je šala, a drugo je biti dosadan i narušavati igraču njegovu igru. Ovo se smatra rušenjem igre igraču i kažnjivo je. 

 

*Pravila i nedoumice oko regiona*

-Regioni tj. delovi koji nisu zaštićeni claim-om se smatraju javnim i svi mogu da ih koriste tj. ruše ili da ih claim-om sebi prisvoje. Nije dozvoljeno narušavati granice tuđeg regiona sa namerom rušenja igre nekog igrača, postoji jasna granica između ova 2 pravila.

-Vlasnik regiona sam snosi odgovornost ukoliko dođe do prevare od strane trust-ovanog igrača u okviru svog regiona. Server neće nadoknaditi izgubljene item-e. 

-Igrač koji boravi na tuđem regionu kao trust-ovan igrač ima prava da koristi taj region sve dok vlasnik navedenog regiona to želi, ništa u okviru tuđeg regiona nije vaše bez obzira da li ste vi to izgradili ili niste, na tuđem ste regionu i imate samo pravo korišćenja tuđeg regiona. Ukoliko želite da delite vlasništvo podelite i region. Jedan igrač claim-om zauzme jednu polovinu, a drugi svojim claim-om drugu polovinu, međusobno podelite trust i mirna Bačka.

-Grief nije moguć na PvE serveru, jedini način da ostanete bez nečega je na vašu odgovornost, ukoliko ste dali nekom igraču trust, ukoliko niste neki deo propisno zaštitili. Ukoliko nemate poverenja u trust-ovanog igrača napravite podregion u okviru svog regiona i dajte navedenom igraču trust samo u okviru podregiona koji pravite pomoću komande /subdivideclaims sa zlatnom lopatom u rukama, nakon čega obeležavate dijagonale podregiona u okviru vaseg regiona. Takođe igraču možete dati i ograničen trust na svom regionu sa komandom /containertrust <nick> ( Igrač može da koristi sve u okviru vašeg regiona, ali ne i da gradi/ ruši )

-Grupe koje imaju /warp opciju mogu svoj /warp da postave bilo gde u W8 svetu, osim na tuđem regionu, čak ni uz pristanak samog vlasnika regiona. Napominjem, igrači sa /warp komandom mogu da imaju i privatan /warp, odnosno pristupiti mu mogu samo oni igrači sa kojima ste podelili tačan naziv warp-a, ukoliko to želite potrebno je napisati u okviru /modreq i vaš /warp će biti u formatu /warp nick_imewarpa. Moderatori nikad neće otkriti postojeće warp-ove, ono što je javno bude na /warp tabli.

 

*Pravila i nedomice oko raznih farmi*

-Enderman farme su dozvoljene. ( Nekad su se pravile se velikim brojem piston-a i zato nisu bile dozvoljene, sada je dovoljan jedan endermite i malo kreativnosti )

-Gold farme su dozvoljene, ali ne i farme koje uključuju Nether portal kao osnovu, portali izazivaju velik lag i dozvoljeno ih je koristiti samo za potrebe transporta igrača iz W8 u Nether i obrnuto. Ukoliko imate način za gold farmu, a da to ne uključuje portale, samo napred.

-Guardian farme su dozvoljene, ali nije dozvoljeno claim-om prisvojiti Ocean monument, samim tim rizikujete da neko poruši navedenu farmu. Monumenta ima samo nekoliko na W8 svetu i oni su za sve igrače, a ne samo za jednog.

-Farme koje koriste Redstone torch u kombinaciji sa pistonom koji izvlači i uvlači kao poludeo. Konkretno se misli na farme gde npr. pri stvaranju lubenice/ bundeve torch aktivira piston više puta. Za takve potrebe koristitie observer, u navedenom linku imate jedan od mnogih načina kako da upotrebite navedeni blok. https://www.youtube.com/watch?v=PiUZ1s4zMxE

-Ukoliko gradite farme većih razmera podrazumeva se da znate da rukujete sa redstone, svako neodgovorno ponašanje sa redstone moramo da sankcionišemo u vidu rušenja problematičnih farmi kao i upozoravanja igrača. Vaše vreme uloženo u farmu nije bitno u tom slučaju, prvo napravite manju farmu, proverite da li je ispravna, da li izaziva fps drop, lag, pa se tek onda upustite u izgradnju veće farme.

 

 

  • Haha 1

Podeli ovu poruku


Link od poruke
Podeli na drugim sajtovima
Guest
Ova tema je zaključana za nove odgovore
Uloguj se da pratis ovo  

×