Jump to content

dushanbe7

Administrators
 • Broj Poruka

  784
 • REGISTROVO SE

 • ZADNJA POSETA

Everything posted by dushanbe7

 1. Predlog za poboljsanje sistema novca na PvE putem /Jobs plugina

  Iako deluje da smo totalno zaboravili na PvE server, nismo, u poslednjih mesec i po dana se aktivno radi na drugacijem pristupu, ja ne bih da otkrivam trenutno šta konkretno radimo, jer trenutno je sve u procesu sastavljanja i nove se ideje konstantno pojavljuju, ali svakako da se posebna pažnja ( trenutno 90% vremena ) baca na novac i na njegovu upotrebu kroz igru. Mnogi igrači ovde jako teško podnose promene, što je još jedan od razloga zašto se sve radi u tišini, ali promene su neminovne i kada nešto stagnira i ne napreduje promena je potrebna. Ja ću se potruditi da igrače koji vole PvE, a tako i sve one koje bi PvE u budućnosti privukao da obavestim o svemu pravovremeno, što će biti vrlo uskoro. Pozdrav.
 2. Molba za bolji pve

  Ako već i postoji neka vrsta primedbe onda neka bude sa nekim dokazima i argumentima i naravno na odgovarajučem mestu na forumu.
 3. Predlozi za Survival

  Svaki predlog podržavamo, pogotovo što je server u BETA fazi.
 4. Ticket2

  Ja koliko vidim odgovor si dobio od kolege admina u CR delu foruma, sam si odgovoran za svoj nalog, iTaeyeon kao forum admin ima svako pravo da ti odgovori na prethodnu temu u Pomoć Admina sa obzirom da je odgovor očigledan i tiče se samog foruma, odnosno ukazao ti je na to da ti je već odgovoreno. Pozdrav.
 5. Unban

  Grupa je vezana za nalog i samo je ti možeš prebaciti, odnosno pokloniti drugom igraču ( nalogu ), mi se u taj deo ne mešamo. To da li je tvoja grupa načeta ili nije takođe nije od naše brige, deo oko grupa sami regulišete, takođe da li je vaš nalog ban ili nije, opet nije od naše brige, sami odgovarate i održavate svoj nalog. Jedino kada je prelazak na premium nalog, a da se zadovoljavaju ostali uslovi koji su navedeni na forumu, onda potpomažemo, u suprotnom ne.
 6. Promjena acca

  Možeš ti nick da promeniš slobodno, sve dok ne zlupotrebljavaš ostale naloge.
 7. Magicno nestali v2

  Možeš ti da pokušaš da se zaposliš u Microsoft-u pa da nam središ to...
 8. Magicno nestali v2

  https://bugs.mojang.com/browse/MCPE-26338 Mi na ovo ne možemo da utičemo, da li je do same verzije ili do čega je ja to stvarno ne znam, proslediću dalje drugima da pregledaju, ali rekoh ti, o ovome se stalno piše kao bug report. Link je konkretno za XBox vezan, međutim imaš istih primeraka za PC, ovo je ono što sam nedavno čitao pa ostavio sebi kao bookmark.
 9. Magicno nestali

  Nismo nikad uspeli da shvatimo zašto se to dešava, nalazio sam po prijavama na Mojang sajtu svaša, međutim ništa konkretno. Mi generalno na to ne možemo da utičemo pogotovo šte se tako nešto desi 1 u 2 meseca da neko prijavi da mu je nestao seljak... Ono što ja mogu da uradim jeste da ti dam jaje da postavimo tu seljaka pa da vidimo da li će ponovo nestati u budućnosti taj isti seljak...?
 10. Minecart with hoper

  Zarada se neće povećavati, dok sam minecart sa hopper-om je nešto što je ostalo od ranijih servera pa se sa vremena na vreme i prenosilo, svakako da su napravljene izmene u novijim verzijama, ali trebalo bi to malo bolje pogledati, videću baš šta se sve tu dešava, bilo je priče o tome i ranije.
 11. Komande

  Taj što si dobio ti je pauziran... Moraš ga unpause...
 12. Predlog za admine

  Svako dobro želim.
 13. Predlog za admine

  Kao neko ko je definitivno najviše rada i truda uložio u PvE, prvobitno kao igrač, saosećam se sa tobom, ali ovo kao što svi već znaju nije nikakvo pravilo već nužnost. Sa obzirom da seljenje kompletnih regiona nije bilo moguće zbog višestrukih problema sa starim svetovima, gde je često seljenje i menjanje verzije upravo i dovelo do navedene nužnosti, a naravno niko ovde nije kompletan mazohista da svaki blok/ građevinu od svih igrača seli ponaosob, doneta je odluka da sve ide iz početka. Znači ovo nije restart u smislu da je staro vraćeno na početak, već sve je novo generisano. Ceo ovaj potez se pokazao izuzetno dobrim jer je privukao mnoge igrače, kako stare, tako i nove, u poslednje 4 godine PvE nije bio ovoliko prometan. Svakako da su mišljenja podeljena, ali mi smo uvek gledali da održimo server i da igra teče neometano, pa makar to značilo neke drastičnije mere. Trudimo se da gledamo što širu sliku, dok je nažalost puno igrača previše subjektivno.
 14. Zahtev za unban

  Napravili ste špansku seriju od gluposti, sve u svemu, ovo je rešeno.
 15. Unban

  Skinut ban, pravo da ti kažem i ne sećam se kako ste vas dvojica ušli u sve to, u svakom slučaju moje izvinjenje.
 16. Disect

  Disect i Lord_Rex su jedna osoba, Wonnix i Disect007 druga. Nalog Disect007 je kaznjen zbog zaobilaženja kazne, dok nema potrebe za kaznom na naloge Disect i Lord_Rex jer nema trenutnih prekršaja. Vokay koristi nick na forumu kao u igri, neću te više opominjati.
 17. Ban ?!

  Pogrešio si šifru više puta, nalog ti se sam odključa kroz par minuta.
 18. Prijetnja Ddos-om

  Pretnje svakako da nisu dozvoljene i igrač je kažnjen, što se tiče tvoje IP adrese, to je već privatan problem koji rešavaš sa svojim internet provajderom itd.
 19. NISTA NISAM DOBIO IZ EPIC CRATE NA PVE!

  Dobio si claim blokove.
 20. *Iz zadruge su uklonjene lubenice, bundeve i sugar cane. Njihovo farmanje uključuje upotrebu velikog broja piston-a, kao i puno redstone-a u zavisnosti ko gradi farmu i samim tim mogu izazvati lag na serveru, kako ne bismo došli u situaciju da se ovaj tip farmi previše raširi prebacili smo pažnju sa gore navedenih item-a trenutno na kaktus i ostale sadnice, koji sami po sebi ne zahtevaju redstone. Iako su neki igrači uživali u farmanju ovih item-a ovo je moralo biti urađeno, a naša je greška što nismo isti korak učinili od samog starta. Cena kaktusa u zadruzi je duplirana. Napomena, prethodno navedene farme ( lubenica, bundeva, sugar cane) velikih razmera će biti prisilno uklonjene ukoliko postoji razlog za tim, bez datog upozorenja. */warp istok/zapad/sever/jug pomereni na nove koordinate, kako bismo nastavili sa srazmernim trošenjem w8 sveta.
 21. *Spawn je prošao kroz malu promenu u estetskom smislu. Pristup infu malo pojednostavljen i više će biti povezan sa forumum u buduće. *Ubačene nove aukcije za više info kucajte /ah help. *Ubačeni novi chest shop-ovi, kako za igrače, tako i u marketu, kucajte /shop za više info. *Ubačen PvE Coin sa kojim je moguće kupiti Normal/ Rare key. Do PvE Coin-a možete doći tako što ćete ga kupiti u shop-u, ili tako što ćete vaše dijamante sa vremena na vreme menjati u coin, takođe u shop-u servera. Sve u svemu, cilj coin-a jeste da nagradi one igrači koji su već popunili svoje čestove i račun, a do sada nisu znali šta će sa silnim bogatstvom.
 22. Aukcija

  Ubačen je novi plugin za aukcije. Komanda je /ah ,a za više info /ah help * KGB grupa ima pravo na 2 aukcije. * VIP grupa ima pravo na 2 aukcije. * ELITE grupa ima pravo na 3 aukcije. * LEGEND grupa ima pravo na 4 aukcije. * HERO grupa ima pravo na 5 aukcija.
 23. PvE Pravilnik/ INFO

  Sa obzirom da se server dosta promenio u poslednjih par godina, ovde vam postavljam pravila koja se vec neko vreme koriste u praksi kao i neke osnove ponašanja na PvE serveru. Da, postoje pravila i na našem sajtu, ali iskoristićemo forum da neke stvari malo pojasnimo. *Neka generalna pravila* -Nije dozvoljeno da ubijate igrače u W8 svetu osim u PvP areni, pazite od koga prihvatate /tpa, ukoliko vas i neko ubije na prevaru momentalno napravite što više slika kako biste dokazali šta se desilo. -Razni Glitch-evi nisu dozvoljeni, poput penjanja na vrh Nether sveta itd. Da je predviđeno za igrače ne biste morali da glitch-ujete. -Ukoliko razmenjujete item-e sa drugim igračem koristite /trade <nick>, jer ukoliko dođe do prevare sami ste krivi i server neće nadoknaditi item-e. -Prevare nisu dozvoljene na PvE serveru, pogotovo prevare poput postavljanja lažnog /fly papira, lažnog epic key-a itd. na aukciju, trade itd. Sa druge strane ukoliko međusobno prebacujete item-e po principu drop-a, a drugi igrač vas prevari u smislu da ste vi vas item drop-ali, a on nije... u tom slučaju ste sami odgovorni i server neće nadoknaditi izgubljeno, imate /trade <nick> za te stvari. -Nije dozvoljeno ometati druge igrače u njihovom regionu, ovde se konkretno misli na namerno nabijanje u igrača kako mu ne bi dozvolili da gradi, igra itd. takođe zloupotreba komande /d, jedno je šala, a drugo je biti dosadan i narušavati igraču njegovu igru. Ovo se smatra rušenjem igre igraču i kažnjivo je. *Pravila i nedoumice oko regiona* -Regioni tj. delovi koji nisu zaštićeni claim-om se smatraju javnim i svi mogu da ih koriste tj. ruše ili da ih claim-om sebi prisvoje. Nije dozvoljeno narušavati granice tuđeg regiona sa namerom rušenja igre nekog igrača, postoji jasna granica između ova 2 pravila. -Vlasnik regiona sam snosi odgovornost ukoliko dođe do prevare od strane trust-ovanog igrača u okviru svog regiona. Server neće nadoknaditi izgubljene item-e. -Igrač koji boravi na tuđem regionu kao trust-ovan igrač ima prava da koristi taj region sve dok vlasnik navedenog regiona to želi, ništa u okviru tuđeg regiona nije vaše bez obzira da li ste vi to izgradili ili niste, na tuđem ste regionu i imate samo pravo korišćenja tuđeg regiona. Ukoliko želite da delite vlasništvo podelite i region. Jedan igrač claim-om zauzme jednu polovinu, a drugi svojim claim-om drugu polovinu, međusobno podelite trust i mirna Bačka. -Grief nije moguć na PvE serveru, jedini način da ostanete bez nečega je na vašu odgovornost, ukoliko ste dali nekom igraču trust, ukoliko niste neki deo propisno zaštitili. Ukoliko nemate poverenja u trust-ovanog igrača napravite podregion u okviru svog regiona i dajte navedenom igraču trust samo u okviru podregiona koji pravite pomoću komande /subdivideclaims sa zlatnom lopatom u rukama, nakon čega obeležavate dijagonale podregiona u okviru vaseg regiona. Takođe igraču možete dati i ograničen trust na svom regionu sa komandom /containertrust <nick> ( Igrač može da koristi sve u okviru vašeg regiona, ali ne i da gradi/ ruši ) -Grupe koje imaju /warp opciju mogu svoj /warp da postave bilo gde u W8 svetu, osim na tuđem regionu, čak ni uz pristanak samog vlasnika regiona. Napominjem, igrači sa /warp komandom mogu da imaju i privatan /warp, odnosno pristupiti mu mogu samo oni igrači sa kojima ste podelili tačan naziv warp-a, ukoliko to želite potrebno je napisati u okviru /modreq i vaš /warp će biti u formatu /warp nick_imewarpa. Moderatori nikad neće otkriti postojeće warp-ove, ono što je javno bude na /warp tabli. *Pravila i nedomice oko raznih farmi* -Enderman farme su dozvoljene. ( Nekad su se pravile se velikim brojem piston-a i zato nisu bile dozvoljene, sada je dovoljan jedan endermite i malo kreativnosti ) -Gold farme su dozvoljene, ali ne i farme koje uključuju Nether portal kao osnovu, portali izazivaju velik lag i dozvoljeno ih je koristiti samo za potrebe transporta igrača iz W8 u Nether i obrnuto. Ukoliko imate način za gold farmu, a da to ne uključuje portale, samo napred. -Guardian farme su dozvoljene, ali nije dozvoljeno claim-om prisvojiti Ocean monument, samim tim rizikujete da neko poruši navedenu farmu. Monumenta ima samo nekoliko na W8 svetu i oni su za sve igrače, a ne samo za jednog. -Farme koje koriste Redstone torch u kombinaciji sa pistonom koji izvlači i uvlači kao poludeo. Konkretno se misli na farme gde npr. pri stvaranju lubenice/ bundeve torch aktivira piston više puta. Za takve potrebe koristitie observer, u navedenom linku imate jedan od mnogih načina kako da upotrebite navedeni blok. https://www.youtube.com/watch?v=PiUZ1s4zMxE -Ukoliko gradite farme većih razmera podrazumeva se da znate da rukujete sa redstone, svako neodgovorno ponašanje sa redstone moramo da sankcionišemo u vidu rušenja problematičnih farmi kao i upozoravanja igrača. Vaše vreme uloženo u farmu nije bitno u tom slučaju, prvo napravite manju farmu, proverite da li je ispravna, da li izaziva fps drop, lag, pa se tek onda upustite u izgradnju veće farme.
 24. Pitanje

  Anticheat je obavezan na nasem serveru za sve igrace kao mera predostroznosti.
 25. Sifru me trazila i skin za premium kao da mi da

  /ignore nick
×